Bye bye poldermodel, maar we zijn er nog wel!
Door: Koen en Evelien
Blijf op de hoogte en volg Koen en Evelien
16 Januari 2012 | Nigeria, Lagos
Vanochtend is er een akkoord afgekondigd door de president. Afgekondigd inderdaad, want vakbonden waren het er niet mee eens, maar de straten in Lagos stroomden vannacht vol met militairen met de opdracht: geen protesten meer. Dit heeft de boel voorlopig tot bedaren gebracht. Later heeft de vakbond nog officieel de staking opgeschort, dus we gaan er vanuit dat het safe is om te blijven.
Het is nog wel even afwachten hoe het nu allemaal loopt, want een groot deel van de bevolking is niet zo blij met deze aan militaire coup herinnerende actie, maar we schatten in dat men zich er toch bij neer zal leggen.
Hoe dan ook, het is in elk geval nog steeds niet saai hier in Nigeria, heeft ook wel weer wat natuurlijk. Hoewel we ons natuurlijk ook prima graag hadden opgewonden over de hoofddeksels van Hare Majesteit...
16 Januari 2012 - 17:59
Mariken:
Fijn te horen dat het daar wat rustiger lijkt te worden, hoewel militaire interventie wel eng lijkt. Je maakt wel wat mee zo inderdaad;)!
xx -
16 Januari 2012 - 21:49
Berco, Nynke, J&J:
Haha... nou over die hoofddeksels windt zich hier ook maar één clown op, maar daar windt zich dan weer wel een leger over op... Sommige dingen zijn ook zo lekker belangrijk. ;-)
Kunnen jullie je huis inmiddels wel weer uit om boodschappen te halen? En hoe gaat het met de dames?
Groetjes uit zonnig Fryslân met voor het eerst een laagje ijs op de sloot,
BNJJ :-) -
17 Januari 2012 - 12:58
Tamara (Pelikaantje):
Wat spannend om te lezen allemaal. Wou ff foto van Noa kijken ( wat een mooie meid) en lees allemaal spannende blogs. Hoop dat het een beetje te doen is. Succes. En wauw wat wordt Eline al een hele dame!!! -
02 Februari 2012 - 11:29
Daniëlle:
Hoi, hoe is het daar? Niets meer gehoord na 16 januari. Hebben jullie nog huisarrest of is het leven al weer "normaal".
Groetjes van ons allemaal -
11 Februari 2012 - 08:54
Spannend Zeg !:
Hoi Evelien,
Spannend allemaal zeg, hoewel je gelijk hebt dat het anders is als je er middenin zit.
Wat mij vooral opvalt is je positieve en levenslustige toonzetting, volgens mij gaat het goed, hè?
Fijn.
Groeten uit koud assen, vandaag nog maar even schaatsen!
Peter