Zwembad
Door: Evelien
Blijf op de hoogte en volg Koen en Evelien
28 Mei 2011 | Nigeria, Lagos
Wow, wat veel regen!
Ik heb nu ook meegemaakt wat ze bedoelen met dat het hier flink kan regenen. Potdikke, wat kan het hier flink regenen! We hebben gisternacht uren wakker gelegen, omdat het echt naar beneden stortte en gepaard ging met een donder en bliksem dat ik niet eerder zo hard en zo lang heb meegemaakt. Eline slaapt in de kamer naast ons, maar we hebben af en toe maar even aan de deur geluisterd, want we konden elkaar niet eens verstaan. En we konden ons zo voorstellen dat Eline niet heel happy werd van dit angstaanjagende gedonder. Maar nee hoor, we hebben een paar keer geluisterd, maar mevrouw heeft keurig doorgepit.
Eline de entertainer
Ondanks de enorme regen zijn Eline en ik vrijdagochtend naar de British High Commission Club geweest. Ze hebben daar een soort binnen- en buitenspeeltuin, wat voor Eline natuurlijk het einde is. Ze heeft lekker gesprongen op een trampoline, gehobbeld op een groot hobbelpaard, met de poppen gespeeld, een huisje bewoond en gewoon wat rondgesjouwd. Tegen half elf was het snacktime. Alle kindjes verzamelen dus en lekker genieten van een muffin, stukjes komkommer en/of een gefrituurd kipstukje met wat drinken erbij. Eline peuzelde lekker mee en ging toen nog even spelen. Binnen natuurlijk, want buiten regende het nog steeds als een malle. De ochtend eindigde met samen liedjes zingen. Iedereen zat om de liedjeszingmevrouw heen en deed lekker mee. Natuurlijk waren de liedjes in het Engels en deden wij tweetjes maar wat, maar Eline vond het hele gebeuren geweldig en dat liet ze merken ook! Na elk liedje werd er namelijk geklapt omdat iedereen zo goed meezong. Eline vond dit zo ongeveer het leukste onderdeel en klapte dus superenthousiast mee, juichte en danste erbij van plezier. Haha, geweldig om te zien hoe ze zo uit haar dak ging, terwijl de andere kindjes gewoon leuk meeklapten. Elke keer als ze merkte dat een liedje bijna afgelopen was, begon zij alvast weer stralend van blijdschap haar showtje uit te voeren. Een echte entertainer, de schat!
Teveel
Elke keer als ik begin te typen is er zoveel te vertellen, ook nu. Maar ik beloof ook regelmatig dat ik mijn stukjes kort en dus leesbaar zal houden. Dus de verhalen die ik nu nog heb zal ik bewaren tot een volgende keer. Of ik laat ze plaats maken voor nieuwe verhalen, anders blijf ik bezig.
Ik zal nog even een paar fotootjes toevoegen van ons woonkamergedeelte, dat is misschien wel leuk om even te zien. Al hangt er inmiddels wat aan de muur. Maar over de aanschaf van die schilderijen zal ik dus een andere keer vertellen. Ook voeg ik ff twee fotootjes toe die aangeven dat het met Eline ook echt niet altijd halleluja is en we dus net een gewoon gezinnetje zijn. Fijn he?!
Liefs,
Evelien
28 Mei 2011 - 17:40
Lotte:
Hi Eef!
Wat leuk om je verhaal te lezen! En wat ziet jullie huis er mooi uit! Wauw! Hopelijk voelen jullie je er thuis en genieten jullie. Wat leuk dat Eline zo'n lol kan hebben!
Hoe is het met jou? En met Koen?
Ik kijk uit naar je volgende verhalen!
Liefs, Lotte -
28 Mei 2011 - 18:55
Marijke:
Blijf typen! Wat mij betreft zo veel je wilt.
We hebben elkaar in geen tijden meer gezien, maar ik smul van je verhalen! -
29 Mei 2011 - 08:37
Elsbeth:
Lieve club,
Super zo'n enthousiast verhaal! Dat is genieten voor deze verre tante.
Met dat zwembad komt het vast ook goed.
Ben nu al benieuwd naar de foto's van Eline met zwembandjes om, zij leert vast heel snel zwemmen.
Ziet er allemaal heel goed en gezellig uit in jullie huis.
Veel liefs uit een nu weer regenachtig en vooral koud Groningen!
31 Mei 2011 - 13:23
Jan, Antje En Mirjam:
Hallo,
het is leuk om jullie verhalen te lezen. Kinderen zijn heel flexibel en passen zich snel aan, zo ook Eline. Natuurlijk horen daar af en toe verdriet en boos zijn bij. Wat wordt ze al groot.
Ben jij al voor controle geweest daar en zo ja ging dat allemaal goed?
Aan de Knopperslaan staan jullie rozen in de voortuin volop in de knop en al in bloei.Mooi.
Zo te zien en te lezen beginnen jullie aardig je plekje te vinden. Dat is mooi.
Liefs van ons.