Bijzondere kerst en oud&nieuw...
Door: Evelien
Blijf op de hoogte en volg Koen en Evelien
24 December 2010 | Nederland, Meppel
Voor onze pre-assignment van half december hebben we natuurlijk al goed onze voors en tegens tegen elkar afgewogen, maar nu zijn we er definitief uit. De ervaringen vanuit de pre-assignment zijn bij het algemene gevoel en de logica opgeteld en we hebben besloten om deze sprong te maken. Met z'n drietjes voor drie jaar naar Nigeria! Heel spannend natuurlijk, maar ook een superkans. En leerzaam voor ons alledrie op verschillende vlakken.
Ik heb mijn baan (waar ik 2 december pas ben begonnen....) alweer opgezegd. Heel jammer, want ik had veel zin in deze baan, maar het is niet anders. Het ziet er naar uit dat we ergens maart/april al vertrekken, dus er is een boel te regelen. Ook gaat Koen begin januari al twee weken alleen naar Lagos voor de overdracht. Eline en ik zullen dan met ons tweetjes het fort bewaken. Als Koen terug is krijgen we een culturele cursus bij het Tropeninstituut, over de Nigeriaanse cultuur. Verder moeten we bedenken wat er mee moet uit ons huis en uit de supermarkt voor in de container, moeten we de IKEA leegkopen, de verzekeringen regelen, bedenken en regelen wat we met het huis gaan doen, wat we met Sisi gaan doen, abonnementen opzeggen, etc., etc. Genoeg te doen dus de komende periode.
Maar nu gaan we nog even genieten van de familie zo dichtbij tijdens deze koude Nederlandse winterdagen! En straks in de uitverkoop een kunstkerstboompje op de kop tikken voor in Nigeria. Al zullen we wel elke kerst terug in Nederland komen.
Fijne kerstdagen allemaal en alvast een gelukkig en gezond 2011!
Liefs,
Koen, Eline en Evelien
24 December 2010 - 15:51
Lotte:
Jeetje Koen en Eef! Wat spannen! Wat fijn om je weer even te horen en dan ook nog met zulk bijzonder nieuws. Wat zijn jullie toch een bijzonder en leuk stel! Zoals ik al zei vind ik niet dat jullie er zonder farewell-party van af komen.... maar daar hebben we het in januari nog over ;-).
Voor nu een hele fijne en bijzondere kerst met jullie geliefden.
Liefs,
Lotte
P.S. Over Sisi kunnen we het hebben..... Als jullie nog geen aanlokkelijk plan voor haar hebben.... -
29 December 2010 - 09:56
Danielle Van Bolhuis:
Wat een avontuur! Echt heel gedurfd en spannend! Hoop dat jullie daar een geweldige tijd gaan krijgen met z'n 3-en!
Liefs Danielle -
29 December 2010 - 12:30
Mariken:
Jeetje, wat leuk en spannend allemaal! Kijk er naar uit hier te lezen hoe het allemaal gaat en hoe het bevalt in Nigeria.
Geniet van het avontuur:)!
xxx
M