Ervaringsdeskundigen
Door: Evelien
Blijf op de hoogte en volg Koen en Evelien
08 December 2010 | Nederland, Meppel
Het leek ons goed om nog even real-live te praten met Bart en Josina voordat we dit weekend naar Lagos gaan. Ze wonen nu tijdelijk in de buurt van Meppel. Er is erg veel te vertellen bleek, want we hebben er met gemak de hele avond doorgebracht. De buren (die op Eline pasten) konden pas om 0.00 uur naar bed, omdat 'tijd' even niet meer bestond tijdens dit bezoekje...
Mooie verhalen
We hebben veel oprechte, positieve en eerlijke verhalen gehoord over het leven daar. Wij dachten dat je nergens heen kon gaan zonder security. Zij vertelden dat Josina goed alleen of met de kinderen naar buiten kon. Dat er genoeg speelgelegenheden en sociale activiteiten zijn voor Eline. Dat een nanny echt wel heel handig is, omdat je er geen familie of fijne buren hebt die op kunnen passen. Ook zijn er zeker wel mogelijkheden voor mij om te gaan werken, al zijn er veel vrouwen met dit voornemen die uiteindelijk genoeg activiteiten hebben om zich goed bij te voelen.
Bart en Josina vertelden ook dat het leven in zo'n andere omgeving dan Nederland, ook écht heel anders is, ondanks de vele faciliteiten. De pieken zijn hoger, maar de dalen ook dieper. En dat is wel eens jammer of lastig als familie en vrienden ver weg zitten. Ik kan me hier echt wat bij voorstellen. Het lijkt me pittig, vooral de dalen natuurlijk.
Enthousiast
Koen en ik kwamen erg enthousiast weer in Meppel aan. Vol nieuwe verhalen en ideeën over het werken en leven daar met een (ons?) gezinnetje. We hebben ook onze paspoorten weer teruggekregen, inclusief visum. De spanning stijgt met al deze ontwikkelingen. Hoe zal het er 'in het echt' zijn? Hoe gaat het reizen? We zijn erg benieuwd. En houden je op de hoogte.
Liefs,
Evelien